Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Σοκολατένια brownies με φυστικοβούτυρο / Chocolate brownies with peanut butter





Αν αγοράσατε βαζάκι φυστικοβούτυρο και φτιάξατε τα γεμιστά σοκολατάκια που ανέβασα πριν λίγες μέρες, τότε σας έχει περισσέψει υλικό.

Αν δεν το πάρετε να το φάτε με φέτες ψωμί, τότε σας έχω συνταγή για να χρησιμοποιήσετε το υπόλοιπο φυστικοβούτυρο.

Brownies με φυστικοβούτυρο.

Αλλη μία λιχουδιά που χαρακτηριστικό της είναι ο συνδυασμός αλμυρού/γλυκού που τόσο λατρεύω.

Τα brownies μαλακά όπως πρέπει αναδεικνύουν το φυστικοβούτυρο ενώ οι σταγόνες σοκολάτας δίνουν έναν επιπλέον σοκολατένιο τόνο.

Θα ενθουσιαστείτε με το αποτέλεσμα και είμαι σίγουρη ότι θα αγοράσετε και άλλο βαζάκι με φυστικοβούτυρο για να τα φτιάξετε.

Λίγη προσοχή μόνο δώστε στο ψήσιμο των brownies. Μην τα παραψήσετε. Πρέπει να είναι ζουμερά και αφράτα. Γιαυτό να τα παρακολουθείτε κατά τη διάρκεια του ψησίματος και ανάλογα με το φούρνο σας προσαρμόστε το χρόνο ψησίματος.

Καλή επιτυχία



Υλικά :
  • 3/4 φλ. ζάχαρη
  • 1/4 φλ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. νερό
  • 1 φλ. σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας (&1/3 φλ. για τη διακόσμηση)
  • 1 αυγό
  • 1/2 κ.γ. βανίλια
  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 φλ. μαγειρική σόδα
  • 3/4 φλ. σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
  • 3/4 φλ. φυστικοβούτυρο
  • 1/3 φλ. σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας (για τη διακόσμηση)
  • 1/3 φλ. σταγόνες σοκολάτας γάλακτος (για τη διακόσμηση)
Πως φτιάχνουμε τα brownies :
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180β. 
  2. Βουτυρώνουμε 12 μαφινοθήκες.
  3. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το βούτυρο.
  4. Ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
  5. Αποσύρουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε τα 3/4 φλ. απο τις σταγόνες κουβερτούρας και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
  6. Προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά.
  7. Κατόπιν προσθέτουμε το αλεύρι και τη σόδα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  8. Αφήνουμε το μίγμα στην άκρη να κρυώσει ελαφρά.
  9. Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας γάλακτος και τις υπόλοιπες σταγόνες κουβερτούρας
  10. Μοιράζουμε το μίγμα στα μαφινοθηκάκια.
  11. Ψήνουμε για 13-15 λεπτά, μέχρι η επιφάνεια να κάνει κρούστα ενώ όταν κάνουμε το τεστ με την οδοντογλυφίδα να βγεί σχετικά υγρή.
  12. Βγάζουμε τα brownies απο το φούρνο και ενω κρυώνουν θα δούμε ότι το κέντρο θα κάνει βαθούλωμα. Εαν σε περίπτωση δεν συμβεί αυτό, με ένα κουταλάκι πατάμε και κάνουμε εμείς ενα βαθούλωμα.
  13. Πριν κρυώσουν τα brownies τελείως, βάζουμε σε κάθε βαθούλωμα μία κουταλιά φυστικοβούτυρο και γαρνίρουμε με τις σταγόνες της σοκολάτας που έχουμε για την διακόσμηση.
  14. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.



If you have purchased a jar of peanut butter and you made the stuffed chocolates that I posted a few days ago, then you have left with some more peanut butter.

If you are not going to eat it on top of bread slices, then I have for you a very nice recipe to use it.

Brownies with peanut butter.

Another delicacy that its characteristic is the combination of savory/sweet that I love.

The soft brownies compliment peanut butter and the chocolate chips give an extra chocolaty tone.

You will be satisfied with the result and I'm sure you will buy another jar of peanut butter to bake them once more.

Just pay a bit of attention while baking brownies. Do not over bake them. It should be juicy and fluffy.
So, check them now and then and according to your oven adjust the baking time.

Enjoy !!



Ingredients :
  • 3/4 cup sugar
  • 1/4 cup butter
  • 1 Tbsp water
  • 1 cup semi-sweet chocolate chips
  • 1 egg
  • 1/2 tsp vanilla
  • 1 cup flour (all purpose)
  • 1/4 tsp baking soda
  • 3/4 cup milk chocolate chips
  • 3/4 cup peanut butter
  • 1/3 cup semi-sweet chocolate chips (garnish)
  • 1/3 cup milk chocolate chips (garnish)

Preparation :
  1. Heat oven at 180C.
  2. Butter 12 muffin cups.
  3. In a medium sized saucepan combine sugar, butter and water. 
  4. Heat till butter is melted.
  5. Stir in the 3/4 cup semi-sweet chocolate chips until melted. 
  6. Add in egg and vanilla and stir to mix. 
  7. Add flour, baking soda and stir to combine. 
  8. Let batter cool down. 
  9. Then, stir in the 3/4 cup milk chocolate chips and the remaining 1/4 cup of semi-sweet chocolate chips. 
  10. Divide batter evenly into the muffin cups.
  11. Bake for 13-15 minutes or until top forms a crust and a toothpick inserted into the center comes out a bit wet. 
  12. Get brownies out of the oven and wait for centers to fall. This will happen upon cooling. If for any reason this doesn't happen, then tap the centers with the back of a teaspoon so that you form a hole.
  13. While brownies are still a bit warm, put a tablespoon of peanut butter in the hole and top with the remaining 1/3 cup of milk chocolate and semi-sweet chocolate chips. 
  14. Cool completely.


Recipe from chocolatetherapy.com